جوانه زنی گندمههای تازه رسیده جو وحشی در دمای20 درجه سانتی گراد تعیین گردید. گندمه های دست نخورده تا هشت هفته جوانه نزدند ولی جوانه زنی آنها پس از 12 هفته به بیشترین مقدار رسید. جوانه زنی گندمه های پوست کنده از هفته اول آغاز و در جوانه زنی آنها تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتایج نشان دادند که خواب گندمه های دست نخورده از نوع پس رسی بوده و پوشینه ها مانع فیزیکی جوانه زنی میباشند.گندمه های تازه برداشت شده و آنهایی که دوره پس رسی را گذرانیده بودند در دمای 1 2 درجه سانتی گراد برای چهار هفته نگهداری شدند. میانگین درصد جوانه زنی در دماهای 10، 20 و 40 درجه سانتیگراد برای گندمه های بدون خواب به ترتیب 66، 86 و صفر درصد بود. پس از 2، 3 و 4 هفته، هیچ گونه تفاوت معنی داری بین درصد جوانه زنی گندمه هایی که1، 2، 3 و 4 هفته در شرایط سرمادهی بودند، مشاهده نشد. هیچ کدام از گندمه های تازه برداشت شده پس از 4 هفته سرمادهی، جوانه نزدند. جوانه زنی گندمه های بدون خواب جو وحشی و گندم در دماهای ثابت 5، 10، 15، 20، 25، 30، 35، و 40 درجه سانتی گراد اندازه گیری شد. پس از 7 روز، بیشترین درصد جوانه زنی گندمه های جو وحشی در دمای ثابت 20 درجه سانتی گراد رخ داد در حالی که 100 درصد بذرهای گندم در دمای 25 درجه سانتی گراد و یا کمتر جوانه زدند. گندمه های جو وحشی در دامنه 5 تا 30 درجه سانتی گراد جوانه زده و در مقایسه با گندم از سرعت جوانه زنی کمتری برخوردار بودند. به منظور تعیین اثر فیزیکی و شیمیایی پوشینه های جو وحشی روی جوانه زنی خود و گندم، سیزده تیمار مورد آزمایش قرار گرفته و پس از 7 روز و در دمای ثابت 1 20، درصد جوانه زنی، بلندی ریشه چه و ساقه چه و تعداد ریشه های بذری اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که پوشینه ها به عنوان یک بازدارنده فیزیکی برای جوانه زنی بذر جو وحشی نقش مهمی دارند.
After dry storage, germination of newly harvested intact and naked seeds of wild barley (Hordeum spontaneum Koch) were determined at 20◦ C. Intact seeds did not germinate after 8 weeks whereas, naked seeds germinated and no significant differences between dry storage periods were observed for germination of these seeds. Cold stratification periods had no effect on germination percentages of non-dormant seeds of wild barley. The minimum, optimum, and maximum temperatures for germination of wild barley seeds were 5, 20, and 30 ◦C, respectively. Results showed that wild barley glumellae had either physical or chemical effects on seeds germination because, all naked seeds germinated but when intact seeds were rinsed in ethanol 70% and distilled water, the germination percentage were 0 and 54%, respectively, which was lower than that of naked and intact seeds.